PROMOSI & SENARAI HARGA SHAKLEE

Sunday, May 12, 2013

FAQ - Shaklee Membership : Apa Yang Perlu Anda Tahu?

Assalamualaikum wbt dan salaam sejahtera..


Ramai yang bertanya soalan-soalan lazim ini kepada Sha. Di sini Sha kongsikan soalan dan jawapan yang telah disediakan oleh rakan seperjuangan Sha dalam Shaklee biz ini (TQ so much Melissa Raffur)..

Nota Kaki (dari Master Zuraifah):
1) Shaklee membership is Lifetime, jadi anda tidak perlu bayar for renewal ;))
2) Jika anda mempunyai network di Indonesia, US, China, Canada anda mempunyai peluang besar untuk success dengan menjadi Gold Ambassador Shaklee. Setiap pembelian Gold Ambassador Pak, anda secara automatik menjadi GA.
3) Bernaung di bawah group besar Jutawan bimbingan Master Shareeza dan Master Zuraifah serta personal guide dari Sha, Coordinator Bonda Sha.

Better Late than Never!

----------------------------By Melissa Rafur------------------------------------


Okay people ! Since ramai yang hantar message tanya macam mana nak generate side income with Shaklee, meh saya nak terangkan sikit. Semua orang boleh baca. :)

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ? 
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership. :)

Q: Berapa modal yang diperlukan ?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan? :) Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. :)

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. :)

Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. :)

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
A: InshaaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. :) Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaaAllah. :)

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke ?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong. :)

Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register ?
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. :)

Clear tak ? Hehe. If ada soalan tambahan boleh message saya ye. :)

Bonda Sha
Shaklee Independent Distributor
ID No. : 853871
SMS / Whatsapp / Viber : 012-338 5506