PROMOSI & SENARAI HARGA SHAKLEE

Thursday, April 5, 2012

Tips ~ Perut Kempis Dambaan Wanita | KURUS DENGAN SET TERBAIK SHAKLEE

 SHAKLEE 

Perut Kempis



1. Melangsingkan badan,cara paling mudah dan murah ialah ketiga2 bahan ini dikisar dan diperah airnya utk diminum ..amalkan 2x sehari..insyaAllah badan beransur langsing dan menarik
  • Dua biji lobak merah dipotong
  • Sebiji mentimun segar,
  • Sebiji limau nipis,
 2. minum air suam tak minum sejuk sekurang-kurangnya 3 Liter sehari.

 3. elakkan mengambil makanan yang bergoreng dan berlemak.

 4. minum jus pengaga tiap2 pagi. 

5. Bengkung 2x seminggu (malam sahaja) ---> selepas kembali bekerja. 

6. Untuk mengelakkan perut dari mengelembir maka, boleh buat sits up sebanyak 50 - 100x waktu pagi2. 

7. minum air asam jawa (sederhana pekat) secawan sebelum sarapan benda lain. 

8. Pastu bersihkan perut dgn air suam untuk bukak liang2 roma dan sapukan campuran limau nipis dan kapur sireh. paling cantik kalau baru deliver (belum sampai 6 bln) sebab perut tengah lembut. 

9. makan yogurt 3 kali sehari.. pilih low fat yg kurang gula.... sekali makan, 1 bekas kecik yang biasa jual tu... sebab kata org dia bantu penghadaman (dan lain2 khasiat)... jangan lupa cari yang ada live culture atau kultur hidup.... yogurt ni boleh gak tampung keperluan kalsium utk ibu menyusu... so ok la kan... 2 dalam 1.... 

10. kurangkan minum during eating and kalau minum make sure warm and plain water and minum sikit2 cos nanti lemak makanan susah hadam. after half hour baru minum byk. 

11. Sebenarnya hal2 pengempisan perut ini seelok-eloknya dibuat semasa dalam pantang. Barut perlu digunakan selama 44 hari atau sepanjang pantang terutama sebelum makan. Ini adalah kerana pada masa dalam pantang urat-urat semuanya kembang. Bila tak dijaga dengan baik semasa pantang, perut akan terus membuncit sebab urat2 x kecut dengan sempurna. 

12BELLY DANCING. sambil senaman boleh menghiburkan hati. buat la sendiri2 dlm bilik tidur or shower.

13. nak kempiskan perut paling sempoi dan menyeronokkan anda dan anak anda.sambil baring ,bengkok kan kaki ..letak anak kat kaki tu..pas tu angkat kan baby tu pakai kaki buat selalu confirm perut boleh flat...and enjoy... 

14. ...Untuk perut bahagian atas:-baring atas katil,bengkokkan lutut ,pastu angkat kepala dan badan selari/serentak setinggi yang boleh pastu tahan dalam kiraan 8..Ulang 8 kali 1 sesi .Untuk Perut bahagian bawah(area rahim)-ni yang paling susah lemaknya nak dibuang...baring kaki diluruskan pastu angkat kaki keatas(badan akan jadi bentuk L kalau di lihat dari tepi)...Ulang 10-20 kali satu sesi..Buat setiap hari sebelum tidur..Pasti perut kita flat walaupun berbadan gempal...Tujuan senaman ini untuk mengetatkan otot perut supaya perut tak melendut/mengeleber/berlipat...

15. jangan mandi lepas mkn. nanti suhu badan sejuk and penghadaman kurang efectif.

16. bangun pagi the first thing yang boleh buat ialah minum plain water. tak tau apa kebaikan tapi buat since ramai bagi that tip. mungkin so that body tak terkejut sgt kut. siap ader yg bagi tip minum b4 berus gigi. 

17. kunyah very slow. so badan tak penat nak process food yg besar2. 

18. this one sangat2 penting. pastikan makan at least 4 hrs b4 go to sleepobvious reason is makanan tak sempat digest b4 that. 

19. jangan lupa plak untuk exercise. tak kira la apa2 pun..boleh juga berjogging di kala hujung minggu, berbasikal (tak kira kat dlm rumah atau di luar rumah), naik tangga turun tangga (pun dikira exercise juga) n pada yang surirumah tu, sibukkan diri anda dengan hal2 di rumah..pun dikira exercise juga...sapu sampah, mop lantai, bersihkan bilik air , bla..bla..bla..banyak kan kerja kat rumah..kalau hari2 buat, tu pun dikira exercise juga tu.. lagi best, senang tak payah keluar belanja untuk pergi gym

20. breastfeed baby...

selamat mencubaaaa..sebab saya pun nak praktikkan gak aa..dulu mmg rajin buat sit up mmg nampak ketara kalo rajin buat sit up ni..tapi lama2 terlebih mkn vitamin M (malas)..tu yg jadi lemak tu bertimbun balik hhehe..... jom amalkan tips ni yer.

Antara lain ialah dengan diet dengan supplement Shaklee. Sha adalah pengedar shaklee, dah ramai bleh kurus dengan shaklee lebih-lebih lagi berdiet secara sihat tanpa bahan pengawet dengan shaklee. 


kempis perut




kempis perut


kempis perut

Diatas adalah antara- antara testimoni shaklee yang telah berjaya "slim"


Hubungi saya SMS/WHATSAPP :012-338 5506 (SHA) untuk tawaran hebat 



Bonda Sha
Shaklee Independent Distributor
ID No.: 853871
Contact No.: 012 - 338 5506

Perut Kempis

1 comment:

  1. salam kenal .....
    klo untuk senam yg di sarankan untuk melakukan melangsingkan tubuh ada gak dan untuk toko yg jual baju senam di ban dung itu dimana ya..
    Moga sukses

    ReplyDelete